dagens vårtecken


När pappa byter till sommardäck på bilen.


50-talet

Enda sedan jag fick den dära boken om 50-talet har jag varit helt uppslukad av just den tidsepoken. Av dansen, av kläderna, av musiken, av inredningen, av frisyrerna, av bilarna o skotrarna, av de feministiska pinsen med roliga texter på.

Titta bara hur underbar dansen kunde vara:och kläderna:


och inredningen:


och frisyrerna:
(själv har jag sett ut såhär i håret de senaste dagarna:
)

och bilarna o skotrarna:


och de feministiska pinsen med roliga texter på:


Flott!

(bilderna är ifrån: google.com vintageportalen.se miriamskafferep.blogspot.com boken "50-talets bäst vänner" johannaost.com)
Agnes.

dagens vårteckenÅrets första luftballong har skådats!
Agnes.

rockstjärnor och irritation

Hej, kära vänner! Nu är det så att min dator är så osammarbetsvillig att jag ibland får lust att kasta den ut genom fönstret, som riktiga rockstjärnor. Dock inte för skojsskull och pågrund av ren irritation! Jag ska försöka blogga så ofta som det går (tro mig, jag försöker), men förvänta er inga regelbundna inlägg den närmaste tiden. *snyft*
Agnes.

höjden av lyckaVet ni vad!? Det har hänt en så himla rolig sak att jag nästan spricker. Jag har nämligen vunnit en tävling som Jessica har haft på sin blogg, där man skulle maila henne och berätta om sitt roligaste, billigaste, dyraste eller kanske konstigaste fynd. Jag skickade in mina prickiga handskar som jag fick gratis på HelaMänniskan. Sjäva priset är en bok om 50-talet. Gud, vad jag är lycklig!
Agnes.

maila på


klänning, myrorna (second-hand)
skor, HelaMänniskan (second-hand)
kofta, H&M

Hej på er alla, förlåt att jag varit lite otillgänglig den senaste tiden men jag har haft så mycket annat för mig. Jag hoppas att ni förstår.
Idag slog det mig, en så bra tanke, men så dumt att den aldrig har dykt upp förut: Ni kan ju faktiskt maila mig ifall ni får lust någon gång. Min mailadress är som lyder: Cirkusapan.95@hotmail.com (ursäkta detta konstiga namn, jag skaffade det för flera år sedan. Men det är ju ganska logiskt, för jag tränar ju faktiskt cirkus).
Agnes.

äventyr

Jag har skapat en ny kategori. "Äventyr" heter den och ni hittar den längst ner i menyn för kategorier. Där tänkte jag skriva om mina vardagliga äventyr och tervligheter. Låter det bra i era öron?
Agnes.

en liten mysig och skön och glittrig och grönDenna gröna och glittrande skönhet fick jag i julklapp av min käraste väninna Klara. Jag skäms nästan lite över att jag fick den, med tanke på att jag endast gav henne en plåtburk som jag hittat på Hela Människan för tio kronor, med hennes favoritgodis i. Klänningen var inslagen i ett brunt paket och på paketet stod den ett litet rim : "mysig och skön, glittrig och grön". Jag tror bestämt att hon fick tag i den på Myrorna. Den har fyra stycken pärlemor knappar med guldram runt på bröstet och jag använder den mest när jag ska vara lite extra fin. Med tänke på att den räcker ner till knäna så tror jag att jag kommer att kunna använda den i många år framåt, för än har jag då inte växt färdigt. Jag är speciellt förtjust i kragen som är ganska så lång och spetsig och ramar in halsen och mitt ansikte fint. Ärmarna är dock lite långa, men det är ju bara att vika upp. Jag känner mig som en prinsessa i den!
Agnes.

om jag hade kunnat

Om jag hade kunnat, skulle jag fira påsk lite mer såhär:


Lite mer på en äng, en varm sommar dag bland tusen påskliljor...


Lite närmare en viss pojke...


Lite festligare och glamorösare...


Med lite mera kyssar...


Med lite mera färgglada bakelser från pastelliga godisbutiker...


och med ännu lite mera kyssar...

skamligtSjälvklart köpte jag något i Linköping. Jag menar, det vore ju skamligt att gå ifrån en sådan fin affär som "Misoui" utan en eller två påsar i händerna. En fin svart hatt med vit kant och ett vitt band runt, knyten i en rosett där bak och en vit spets jumper, begge från "Misoui". Flott!

Agnes.


dagens vårtecken


Solglasögon på näsan.


barfota fötter i grönt gräs.


15grader i skuggan.

livet är underbart!
Agnes

rosettrubrik

Jag har gjort så att det kommer fram en liten rosett framför varje rubrik. Det tyckte jag var flott, vad tycker ni?
Agnes.


Linköping

Idag tog pappa och jag en sväng till Linköping för att titta i lite second-hand/vintage affärer. Det var flott!


Först kom vi till en liten affär vid namn "Orkan Lia". Det var en vintage/egen sytt affär, där det kryllade av fina klänningar för cirka 900:-styck. Lite dyrt tyckte jag, men ack så fina det vá.


"Orkan Lia"


Efter ett besök på Myrorna, en kabab resturang och Röda Korset (utan framgång) gick vi till den bästa vintage affären jag någonsin varit i! Misoui heter den och jag vet att både Jessica, Amanda och Olivia och Moneybrother är stora beundrare av denna affär.


"Misoui"


"Misoui"


"Misoui"


"Misoui"


"Misoui"

En ytterst lyckad dag. Nu är jag trött!
Agnes.

dagens vårtecken:Vårskorna är framme från gömmorna på vinden och vårblommorna blommar. Flott!
Agnes.

införskaffatI lördags hade jag min traditionella second-hand runda, men denna gång i sällskap av Klara. På HelaMänniskan hittade jag en fin porslinshand att lägga mitt fina berlockhalsband i och på Röda korset hittade jag en blåochvit randig kjol. Flott!
Agnes

en Klara


klänning, gåva
krage och rosett, gjort själv (kragen är bortklippt från ett gammalt lucianattlinne)
skor, skopunkten
kofta, H&M

Inatt sov jag hemma hos Klara. Jag har märkt att en Klara är bra att ha!
Agnes

Dagens vårtecken


Årets första nyckelpiga är funnen.


Årets första utomhusgrillning är gjord.

Och lyckan är total!
Agnes.

vintageportalen"Vintageportalen", föredetta "vintagedarling" Jessica, har börjat blogga igen. Hurra!

Agnes.


just a little lovin'


kofta, H&M
kjol, sytt själv

Idag har det varit minst lika fint väder som igår. Det här underbara vädret ger mig ökat självförtroende och det kan behövas! Hur vet jag inte, men jag tror att det är för att jag känner att sommaren och där med sommarlovet är på väg. Det är ju underbart! Nu har jag en massa läxor att stå i, om Antikens Grekland närmare bestämt.
Agnes.

1: April

Idag har det varit en aldelles förträfflig dag, som har innehållit säkerligen alldelles förfärligt många vårtecken. Det började med att jag cyklade till skolan för första gången i år, på min blåa cykel. Lite senare på förmiddagen var himlen klar blå och inte ett enda litet pytte moln syntes till, endast en vit linje från ett flygplan. Flugor, krokusar och andra småblommar har tittat fram och när jag sedan skulle hem från skolan igen, cyklade jag i endast klänning och kofta. Det ni! Nu tror jag faktiskt inte att det kommer någon mera snö, men man vet ju aldrig.

När jag kom hem från skolan lurade jag i mamma och pappa att jag hade råkat sparka sönder en ruta på skolan med en fotboll när vi körde den så kallade leken "rutan". Jag sa att jag var tvungen att betala hälften av summan, för det förstörda fönstret. Men det traditionella "April, April" utropandet kom inte förn´s en stund senare, då jag inte kunde hålla mig för skratt längre. Mamma och pappa tyckte det var ett jättte bra första April skämt.
Agnes.

vi ska klappa fåret

Här om dagen hade min yngre storebror musikcafé med sin klass. Det är alltid lika trevligt med musikcafén, speciellt i Oskars klass för där är dom så kreativa och svängiga. Här har ni ett smakprov:


Oskar är pojken med ukelelen i hand. Och om ni tittar riktigt noga kan ni se Klara sticka fram sitt huvud bakom trummorna till vänster.
Agnes.

RSS 2.0