musikcafé

Nästan varje år har vi något som kallas för "musikcafé"  i min klass. Då sätter vi ihop egna nummer och visar dom för  våra familjer och kompisar. Vi får hjälp med utrstning och sådant av våra lärare. I år ska jag sjunga och spela solo och så ska jag sjunga i ett band.

Själv ska jag sjunga denna låt och kompa mig själv till på piano:Och vårat band ska spela den här braiga låten:

Det blir nog alla tiders, eller vad tror ni?
Agnes

fredag
klänning, HelaMänniskan
skärp, mammas
strumpbyxor, H&M

Idag är det ju fredag som ni alla kanske redan visste om och idag kände jag mig tillräckligt frisk för att kunna duscha, klä på mig, städa rummet och byta mina svettiga-sjuk-lakan till nya fräscha. Jag tror bestämt att jag är 99.97 % frisk imorgon och det räcker ju gott och väl för en tur till HelaMänniskan. Jag har inte varit där på år och dar känns det som. Jag hoppas på att hitta en fin kappa, ett par skor eller varför inte en fin klänning. Fast igentligen ska man nog inte hoppas för mycket när man går på second-hand, för det man letar efter kommer man sellan hem med, utan något helt annat. Letar man efter ett par skor tillexempel, så kanske man kommer hem med en jätte snajsig väska istället.

Snart bjuder far min på fredags-kvällsmat. Currykyckling blir det bestämt. Hejs svejs!
Agnes.

4x4Jag  blev utmanad av underbaraclara att visa fjärde bilden som finns i den fjärde mappen i datorn. På min dator råkade det vara denna ganska så ocharmerande bild på mig för två sommrar sen, sittandes i en segelbåt, påväg mot en bad ö. Kan ni inte visa mig vad ni har i motsvarande mapp på er dator? Det skulle vara redigt trevligt!
Agnes


håll i hatten

Nu kära vänner är jag tillbaka igen. Förlåt för att jag drog över på tiden något aldelles förskreckligt, men jag kan skylla på 40 graders feber och den otäckaste hostan jag någonsin varit med om. I fredags smög det över mig och jag har varit hemma från skolan hela veckan.
Nu drar jag igång bloggningen igen, efter skapandet av nytt bloggsjälvförtroende och ideér. Håll i hatten!
Agnes.


tjejor

image358

Det här var dom två första bilderna/tjejorna/personerna/stilarna jag fasnade för på facehunter. Är dom inte fina?
Agnes.

HelaMänniskan

En del av er har frågat vad det så kallade "HelaMänniskan" egentligen är för något och har frågat efter bilder på det och sånt. Så, varsågoda:

HelaMänniskan är en second-hand affär som ligger i mitt område och är ett himlans bra ställe tycker jag.

Så här ser då HelaMänniskan ut utifrån:


Det här är det första man ser när man kommer innanför dörren. En kassa och en hel massa vita hyllor som täcker hela första våningen:


På hyllorna finns en hel massa olika porslins saker, kannor, koppar och fat etc. På en hylla finns det fina leksaker också:


Längs ena långsidan av rummet hänger det en hel massa tyger:


På övervåningen finns då alla kläder:


Där finns också en hel del väskor, skor, böcker och LP:s också:


Dom har också väldigt bra provrum med många krokar, bra belysning och stora speglar:


På nedervåningen har dom en hel hop med möbler också:


Dom har också ett aldelles eget café där dom bjuder på kakor, bullar, mackor, läsk, thé och kaffe:


Ja, som ni märker är HelaMänniskan en aldelles underbar second-hand affär. Men det bästa av allt är nog att dom har en himlans trevlig personal. Nu återstår det bara för er att knalla dit och få ett eget perspektiv av HelaMänniskan.
Agnes.

en liten vecka

Kära vänner, följande vecka tänkte jag hoppa över bloggningen. Jag lovar, det blir inte längre än en vecka. Men som plåster på såret så kommer det poppa upp  "tidsinställda" inlägg lite då och nu. tjing tjong luftballong!
Agnes


gott folkGott folk, Maja är tillbaka!!
Agnes

ensamturer och blå skrivböcker


Äntilgen fredag! Det känns som att den här veckan har gått i slomotion. Fredagen firades med en ensam tur på stan. Att sitta ensam och fika har jag märkt är aldelles för underskattat. För min del är det minst sagt trevligt, men det kanske inte är alla som har ett så fint café som Kuriosa i sin stad och så kan det vara bra med en blå skrivbok också.


Kuriosa är som sagt det finaste café jag någonsin svalt en bulle i. På väggarna sitter fina tavlor, lampor...


...och fina hyllor med röda, blåa, vita och blommiga serviser på. Flott!

Jag tog en sväng förbi myrorna också där jag hittade den här puffiga kjolen och den här fina klänningen i sann 60-tals anda, dock köpte jag inte något av det endast la undan det. Ska jag köpa dom tycker ni?
Agnes

23:e aknutJaa... Nu är det ju 23 aknut och som ni alla vet ska ju julen vara utkastad den 20 aknut, vilket var i tisdags. Så nu är julen utkastad från denna blogg, trots att jag inte vill det. Men det kommer ju en nästa år också och mellan det är det ju sommar och min födelsedag och annat fint.
Agnes.

i notice you are wearing your armour again


Rosett, gåva
kappa, Lindex
strumpbyxor, H&M

Jag kan inte sluta att glädjas över mina gitarr lektioner. Dock distraheras glädjen av en värkande axel. Fy farao, säger jag bara. Jag har tillochmed börjat få huvudvärk p.g.a axeln, så någon träning vart det inte idag.

Ps. Cirkusen jag tränar på är i akut läge! För den sista september bli vi utan lokal och då kommer vi behöva lägga ner! Så om någon där uta råkar ha en lokal över kan den ju alltid säga till. Ds.
Agnes

gitarrdrömmar och tidpunkterIdag är jag en lyckans ost! För klockan 10.55 i förmiddags fick jag reda på att jag ska börja ta gitarr lektioner på en musikskola inne i staden. Jag är över lycklig! Min första lektion är, inte nu på tisdag, men nästa tisdag klockan 15.40. Sen så verkar min lärare himlans bra också och det är ju tur. Önska mig lycka till!
Agnes

det här

Det här tyckte jag minsann var bra skrivet. Sorgligt, men sant.
Agnes


ett fyrfaldigt leve


Bild: August över och Oskar under, 1 och 4 år

Ett exra Hipphipp hurra till mina två bröder, som fyllde 15 och 19 år igår och idag, dom leve Hurra Hurra Hurra Hurra Hurra!

översvämningDet är lustigt, helt plötsligt svämmar min garderåb över utav fina klänningar. Titta bara på den här glittriga, gröna klänningen i sann 60-tals anda. Jag fick den utav Klara häromdagen i försenad julklapp. Helt underbar tycker jag!

Övernattningen var finafisken. Det blev en hel del skoj och prat, samt pizza och godis. Flott!
Agnes.

it started just like love shouldJaha, kära vänner. I torsdags började jag skolan igen, vilket både var trevligt och otrevligt.
Ikväll vankas det övernattning med min grupp i cirkuslokalen. Det är en tradition som varje grupp gör en gång om året och det är lika roligt varje gång. Nu ska jag packa mina saker.
Agnes.

den perfekta klänningenNi kommer inte att tro det, för det är knappt att jag tror det. Jag har hittat, kanske inte den mest perfekta, men ändå en helt underbar kläninng i blå sammet och presis i den modellen jag ville ha. Gissa affären då..... just det, HelaMänniskan. Ena dagen klagar jag och andra dagen är jag så glad att jag kan hoppa upp i taket. Ett par super fina jeans hittade jag där också. Lika perfekta dom!
Agnes.

miljöutmaning


Jag har blivit miljöutmanad av Underbaraclara. Ett bra sätt att check upp inför det nya miljövänligare 2009! Utmaningen går ut på att lista tre bra och tre dåliga saker man gör mot miljön, samt tre sätt man vill bättra sig på.

De 3 bästa sakerna;

Jag handlar i stort sätt alla mina kläder på second-hand.
Jag försöker hålla det så släckt i huset som möjligt.
Jag handlar och använder näst intill aldrig smink.

De 3 sämsta sakerna;

Jag tar alldelles för lång tid på mig i duschen.
Jag äter mycket kött.
Jag tittar mycket på tv.

3 saker jag vill bli bättre på;

Att sitta mindre vid tv:n och datorn.

  Att ta med tygkassar när jag går och handlar.

 Att duscha på kortare tid.


Jag utmanar alla er som känner sig träffade!
Agnes.


ute och sparka


Jag:
Kappa, Lindex
basker och klocka, HelaMänniskan
vantar och halsduk, mammas
kjol & underkjol, gjort själv
strumpbyxor, H&M
skor, DinSko

August:
Rock, Myrorna (second-hand)
kofta, Acne
byxor, Jack&Jones
skor, Rookin
handskar, halsduk och mössa, H&M

Igår var jag och min bror ute och sparkade, men inte på den som låg (citat á la Clara).
Agnes.

den perfekta klänningen
Idag har mamma och jag strosat omkring lite på stan. Vi fikade på nått fint fik som jag ej kommer ihåg vad det heter, men som hade en himlans god varm choklad. Vi gick till myrorna och "things at times" för att leta efter den perfekta klänningen till mig. Alltså, det är något jag inte alls förstår; varenda blogg jag upptäcker har hundratals med fina blommiga, prickiga och rutiga klänningar som dom hittat i olika second-hand affärer. Själv hittar jag ytterst sellan någon, det är inte rättvist!
Agnes.

ett nyårs firandeSåhär flått firade jag in det nya året!
Agnes.

i´ll get off this boat in a minute


basker & klänning, HelaMänniskan
kofta, H&M

Alltså, den här klänningen skulle jag kunna ha varje dag. Visst skulle det bli tråkigt i längden, både för er och mig. Jag menar, tänk att få en dagens klädsel här på bloggen varje dag, så är det samma klädsel varje gång. Men den är ju himlans fin. Ni ska bara veta hur glad jag blev när jag hittade den långt in i ett hörn på HelaMänniskan.
Agnes
PS. Krya på dig Klara! DS.

roligt och nödvändigt

Första inlägget, år 2009! wehoo! Om jag ska vara ärlig, så är jag rädd för det nya året. För nu börjar vårterminen och då blir man så ohyggligt trött på skolan, sen börjar åttan! hjälp, säger jag bara! Betyg och hundra prov, bläää....
Idag har jag varit hemma och gjort roliga och nödvändiga saker. Till exempel:Vaknat upp till snö. På eftermiddagen gjorde jag en snölykta och en snöängel i den.


Och så har jag ränsat i min garderåb (det behövdes, kan jag ju säga).

Hoppas ni har haft ett trevligt nyårsfirande och jag önskar er alla ett roligt och lyckligt 2009.
Nu måste jag kila, för klockan sex är vi bjudna på middag hos våra kompisar.
Agnes.

RSS 2.0