Svaren

börjar glassbilarna spela i moll när man är olyckligt kär?
Det är nog så. Tillochmed koltrasten tycks sjunga "La crimosa" när mitt huvud är fyllt av hela honom.

hur många tallrikar (med mat) kan du bära samtidigt?
I våras var jag servitris på niornas avslutningsmiddag och då klarade jag av tre stycken samtidigt. Två på vänsterhanden och en på högerhanden

vad handlar din bok om?
Hihi, boken jag började på för ett tag sedan har råkat hamna lite i skuggan av min alla andra hundratals projekt. Faktiskt så pass mycket att jag har lyckats förtränga hela handlingen. Lite tråkigt faktiskt, men jag kan ju alltid börja på en ny bok. När jag var liten skrev jag en massor med böcker (böcker och böcker, jag var kanske 8-9 år, så det blev väll mest små novell-sago-liknande saker), tex om en elefant som tappat bort sin mamma, om två flickor och en pojke som tillsammans hittar en grotta där en jätte stor hund bor, och om en flicka med elak styvmor. Mitt drömjobb vid den åldern var författare.

vilket håkan hellström citat står skrivet i versaler på utsidan av din skrivbok?
För några år sedan tyckte jag mycket om en pojke. Men jag var nog inte ensam. Han var ju så perfekt. Vackraste håret, snäll och spelade gitarr. Alla hängde efter honom. Därför skrev jag nästintill frenetiskt meningen "jag kan inte fånga dig, för jag vet att hela stan vill ha dig" på anteckningsblock och dagböcker. Jag hade också den meningen som överskrift på msn.

Hur gammal är du?
Jag fyller 15 till hösten.

Hur lång är du?
166 cm. Det vet jag, för jag mätte mig när jag skulle fixa pass är om dagen.

vad har du för inspirationskällor (typ i klädväg)?
Fröken Elsa är en stor inspirationskälla. Oh, vad jag älskar alla hennes klänningar! SJälvklart får jag inspiration från alla andra bloggar jag läser också. Jag tycker också om att bläddra i fina tidningar (där alla kläder dock är långt över min buget) och få inspiration därifrån, för att sedan knåpa ihop något eget utifrån det man har sett. Mina favorit designers som jag inspireras mest av är Sonia Rykiel och Elin.

vad är det bästa du vet?
Pirret i magen när jag ser honom, att krossa äggskalet från det uppätna ägget i handen, min familj, 50-tals jazz, alla mina fina vänner, att spela gitarr, körsbärsblom, Kulturskolan, våren, klänningar, att trä tråden i symaskinen, doften av stekta pannkakor, m.m

vilken klass börjar du till hösten?
Jag börjar i 9:e klass.

tror du det är möjligt att du skulle kunna knepa ihop ett sytips-inlägg någongång?
Absolut, det ska jag försöka ordna.

varför är du söt?
Hihi, tack så mycket. Hm... Bra gener?

vad heter ditt favvogosedjur?
Pia dockan, fast hon försvann när jag var en liten tös. Blir lite ledsen i ögat när jag tänket på det.

favoritartist?
Hm... Det finns så många jag tycker om. Men en nyfunnen favorit är Esperanza Spalding. Hon är underbar! Johnny Cash är toppen också.

tror du på gud?
Den här fråga har jag funderat på enda sedan min vän Sara H frågade mig det för länge sedan och jag har fortfarande inte kommit på svaret. Ibland ja, ibland nej. När man hör om jordbävningar och översvämningar för jämnan på radion så tvivlar jag. När allt bara är underbart tex när pojken man tycker om börjar prata med en och kramar en längelänge, då tror jag. Fast det var ett tag sen det hände iofersig.

har du pojkvän?
nej.

sorligaste filmen?
Livet är en schlager, Edward Scissorhands eller vägen till lycka.

roligaste filmen?
Vänner. Kan dock inte klassas som film, men det är väldigt roligt iallfall.

bästa filmen?
"AgnesCecilia". Har du inte sett den så se den! Den är så otroligt fin att man smäller av. Handlar om en flicka som söker sin släkt. Den innehåller bland annat ballerinor, hundar, porslinsdockor och snälla pojkar. Ja, ni kan ju tänka er! Fast jag tycker mycket om Harry Potter och fången från Azkanban också.

godast, oboy eller pucko-dryck?
Jag har aldrig smakat pucko så jag får nog säga oboy.

hur ser din drömpojke ut? 
Pojken som jag drömmer om mest nu för tiden har långt brunt krulligt hår, så djupt bruna ögon att man kan drunkna i dom, en liten spetsig näsa med enstaka fräknar på sig. Han går lite framåtböjt och efter varje låt han spelat stryker han undan det lockiga håret från ansiktet. Han har fina händer också.

vilka är dina bästa second hand / vintage fynd?
Jag minns att jag vart så hemskt, hemskt glad när jag fann klänning på bilden på myrorna och förträngde helatiden det faktum att den var lite förliten. Den var ju så fin!
Mina senaste favoritfynd är nog den här fina 70-tals klänningen som jag fann för 10:- på HelaMänniskan och så självklart min underbara, eldröda skrivmaskin!är du rädd för något?
Jag är rädd för jorden undergång. Sen har jag fobi för spindlar också.
 
vad önskar du dig just nu, i matriell väg?
Jag är ständigt på jakt efter nya, vackra 50-talsklänningar att bära året runt. Annars önskar jag mig dom perfekta vinterkängorna.

om du fick sy en klänning precis som du vill ha den, hur skulle den se ut?
Lite såhär tror jag. Åh!vilka bloggar läser du?
Dom som står i min länklista till vänster läser jag regelbundet. Sedan går jag in på andra bloggar också lite då och då.

får du ont i tänderna av dig själv för att du är så söt?
Hihi, tack! Jag har haft hål i tänderna två gånger, fast det var nog bara för att jag gick till godiskiosken mittemot skolan för ofta.

Vad är det finaste du vet?
Körsbärsblom. Det är helt otroligt vackert tycker jag. Trots att jag ser dom varje vår så blir jag alltid lika förvånad över hur vackra dom är. Sen är hans ögon något av det finaste också.

Har du något tips för sömnlösa nätter?
Skriv dagbok. Det är det bästa sättet att bli av med jobbiga tankar. Eller krama ett gossedjur.

Hur är det på Haga? :)
Hihi, jodå, det flyter på! Gissa vad?! Vi ska få Hasse i SO!

Är en av dina brödrar ihop med din kompis? :)
Ja.

Ditt liv om 10 år?
Då ska jag snart fylla 25 och bor i en fin lägenhet i en stad någontans i världen. Enda kravet är att staden ska ha många fina vintage och second-hand butiker. Jag bor tillsammans med den finaste pojken och mitt enda bekymmer är beslutsångesten över vilken av mina alla 50-talsklänningar jag ska ha på mig imorgon. På kvällarna spelar jag jazz med mitt band på olika ställen och en dag åker vi till NewYork och blir signade. På fritiden syr jag kläder så det ryker om det!

Vart bor du?
Det håller jag tyst om här i bloggen.

kan du inte visa hur man gör en gif?
Jag går in på den här braiga sidan. Där väljer jag vilka bilder jag vill använda mig av, sedan väljer jag storlek och hastighet. Sedan är det bara att klicka på "create animation" och sen är det klart!

vad vill du bli ? vilket yrke alltså..
Jag vill helt hemskt gärna jobba med musik. Det vore drömmen och den ska jag kämpa för.

skulle du kunna lägga upp ett inlägg där du sjunger/spelar gitarr? för du spelar väl gitarr?
Ja, det kan jag väll förska ordna!

vad gör du om tio år?
Läs ovan :)

saknar inte du sara bara jättesuperdupermegaflegamycket just nu?pusspusspusspuss
Något oerhört! Bajs på henne att hon är sjuk då!

Skulle du kunna hoppa framför en pistolkula för den du älskar?
Ja.

om du fick byta utseende med en person en dag, vem skulle du byta med då?
Jessica Rabbit. Hade varit kul att se ifall någons ögon skulle råka flyga ur sina hålor.Har du någon typ idol?
En flicka som heter Jenny som har den underbaraste rösten och är så duktig på att improvisera med den att jag smäller av.

Vad ska en blogg innehålla som du ska tycka om?
Många fina bilder, en snäll person som skriver och äventyr. Har den en inspirerande klädstil blir det ännu bättre!

Om du inte hette Agnes, vad skulle du vilja heta då?
Nora. Efter att jag såg filmen "AgnesCecilia" för första gången har det alltid varit det finaste namnet. Om jag någon gång får en flicka så ska hon heta så.hur gjorde du din blommiga klänning?
Oh, det är lite svårt att förklara såhär över internet. Jag säger som Elin: "Att lära någon sy över internet är ungefär som att lära någon cykla över internet". Inte så enkelt alltså! Men någon dag ska jag lägga upp ett Sy-tips inlägg.


Det var det! Tack för alla fina och roliga frågor.  Hoppas att ni blev nöjda med svaren. Förlåt igen för dröjsmålet!

Agnes.


Kommentarer
Postat av: Anonym

meh hallå du svarade ju inte på alla..

2010-08-26 @ 21:22:37
Postat av: agnes

Jag svarade inte på frågorna "vilken skola går du på" och "är du oskuld" därför att jag inte sä gärna delar med mig av svaren till dessa frågor. Hoppas det är Ok :) Om det var någon annan fråga jag råkade missa så fråga igen. Det är bara att jag uppdaterar inlägget :)

2010-08-27 @ 16:59:11
URL: http://rosetter.blogg.se/
Postat av: Anonym

det vare i grevens tid! jag tror den här bloggen kommer uppfylla alla dina önskningar.lev livet varje minut! Inte bara varannan.

2010-08-27 @ 17:21:45
URL: http://sjusortersapa.webblogg.se/
Postat av: Linnéa

agnes cecilia är så fin! fast jag gillar boken bäst!

2010-08-27 @ 20:07:21
URL: http://linneahansson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0