en fransk chokladtårta

Igår bakade jag och Paulinn en fransk chokladtårta och nu tänkte jag dela med mig av receptet. Utifall någon av er skulle få lust att baka något gott, såhär på måndagskvällen.


Du behöver:
150 g smör eller margarin
2 dl socker
150 g mörk blockchoklad
4 ägg delade i vitor och gulor
1 1/2 dl vetemjöl

till glasyren:
100 g mörk blockchoklad
1-2 msk smör

•Börja med att smälta chokladen i ett vattenbad. Under tiden så vispar du smöret och sockret poröst. Lägg sedan i en äggula i sänder och rör om väl mellan varje. Vitorna sparar du i ett glas till senare. Häll sedan i den varma chokladen i äggsmeten och rör om. Tillsätt vetemjölet.
Vispa äggvitorna riktigt luftiga med en ren elvisp. Vänd ner hälften av äggviteskummet i smeten och rör om med en sked. Sedan vänder du ner resten av äggvitorna, fast denna gång rör du om med lite varsammare rörelser.
Häll smeten i en rund, ströbröad form, helst en med löstagbara kanter. Grädda på 175 grader i nedre delen av ugnen, i 30-35 minuter. Det viktiga med den här kakan är att den inte blir helt genomgräddad, den ska fortfarande vara lite lös i mitten.
Låt kakan svalna. Smält chokladen i ett vattenbad med en liten smörklick i och häll på kakan, som glasyr. Låt glasyren stelna.

Klart!


Agnes.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0