lilac blossom

rosett, Glitter
vintageklänning, köpt av en kompis
skärp, second-hand

Idag är det fint väder och det får mig att längta som en galning efter sommarlovet. Tänk, det är nästan bara två veckor kvar nu. Åh!


Agnes.

den 29 maj

hatt, Monki
kofta, Indiska
klänning, sytt själv
strumpor, Lindex
skor, skopunkten

Såhär har jag sett ut idag. Om det bara kunde sluta blåsa så mycket så jag kan gå utan kofta. Oh...


Agnes.

boktips


Den här terminen har jag mest bara pluggat och pluggat och pluggat lite till. Jag har helt enkelt inte kunnat lägga tid på intressen, t ex som att sy och läsa bra böcker. De enda böckerna jag har läst har varit i rent akademiskt syfte. Så därför tänker jag spendera den här sommaren som en sann latmask och (förutom att umgås med vänner och sälja bröd i bageriet) läsa en massa bra böcker i solskenet.
Så nu är min fråga till er: har ni några bra boktips att dela med er av? Det kan vara allt från deckare till kärleksromaner. Jag skulle bli så glad ifall ni ville hjälpa mig. Tack på förhand!


(tyvärr vet jag inte vart bilderna kommer ifrån).


Agnes.

spelning

 

Idag spelade jag på Marknadsafton inne i stan, tillsammans med Alfred på bas och Anton på gitarr. Först och främst spelade jag låten som jag vann Norrköpings Melodifestival med, eftersom det var via det som jag fick spelningen. Men jag körde också en låt av Melody Gardot och en av Esperanza Spalding. Det var riktigt riktigt roligt!

Efter att jag hade spelat sa Danny Saucedo, som skulle spela efter mig, att han tyckte jag var bra. Hihi.


Agnes.

hej på er och lite om mig

Hej på er!
Jag måste bara säga hur glad jag är över alla nya läsare som har hittat hit. Så himla roligt! Jag tänkte att det kanske kunde passa bra med en lite presentation av mig, så vi lär känna varndra lite bättre. Så kanske ni vill berätta lite om er. Oh, det vore fint!

Namn: Agnes Persson
Född: 1995
Hårfärg: Brunt, med solslingor på sommaren
Motto: knyta rosett är lätt, och rätt!

Senaste...
Låten du hörde: sommarpsalm
TVprogram du såg: Glee (Finn<3)
Filmen du såg: Benny and Joon
Personen du kramade: min bror
Smset du fick: Från Sara Z "Hihihi ses imorgon honeybutt!<3"

Favorit...
Musiker: Esperanza Spalding och Monica Zetterlund
Skådespelare: Johnny Depp <3<3<3<3
Kläder: Klänningar i alla former och färger, gärna 50tal dock.
Sätt att spendera dagen på: Med fina vänner i vackert väder, påväg mot spännande äventyr.
Årstid: Vår (när allt börjar blomma), sommar (mest hela tiden) och början på hösten (När allt har fina färger och jag fyller år)


Agnes.

kringla


Inspiration.


Agnes.

orientering och hårgelé

hatt, Monki

tröja, min brors
shorts, Hela Människan secondhand
vintageskärp (egentligen från en av mina klänningar)
skor, DinSko

Dagen har minst sagt varit intensiv. Klockan kvart över nio i morse var det orientering som gällde. Inte precis min höjdpunkt på vårterminen, men det gick faktiskt väldigt bra för Emelie och mig. Hela eftermiddagen har vi repat inför Grease, som är vårat slutprojekt. Det är så roligt!
Agnes.

onsdag den 18 maj

Vi har bara några få riktiga skoldagar kvar. Och som årets niondeklassare ser vi det som vår plikt att spexa till det en gnutta såhär på slutet. Vi började med att sätta upp våran klasstavla på taket, lite som en "nu startar kriget"-symbol.


Vi ska också ha som ett utklädningstema varje dag under de sista dagarna, och först ut var änglar/djävular. snajsigt så det skriker om det.


Alfred och jag var änglar (Alfred + cykelbyxor = världens bästa kombination).


Sara var djävul, och en mycket snygg sådan ska jag be att få tillägga.


Frida
Alla änglar hade så fina vingar.


Det var en fin och rolig dag minsann!


Agnes.

hattifnatt

Jag har fått en ny medlem i min hattsamling. Nämligen en rosabeige tyghatt, med ett alldeles lagom stort och vippigt brette, som jag köpte på Monki idag när jag spatserade runt med Sonia. Den kommer sitta fint i vår och i sommar med svala klänningar i fina färger. Flott!
Agnes.

now all you have is sand slipping through your fingers

scarf och vintageklänning, Hela Människan second-hand

skor, H&M


Agnes.

croissanter

En av de bästa sakerna med att jobba på bageri är att man får hem så mycket gott bröd. T ex fem påsar med croissanter. Så nu blire minsann fina frukostar framöver.
Agnes.

i want you in my worrisome heart

scarf och klänning, hela människan second-hand


Så, igår spelade alltså jag och Sara på UngNT konserten. Tack så jätte mycket till alla som kom och lyssnade, det var superkul!
Idag provjobbade jag på ett bageri, som jag hoppas på att bli anställd till när sommaren kommer. Jag fick hjälpa till mycket i butiken, med att ta emot kunder och packa upp, samt diska och städa lite. Det var riktigt kul. Plus att jag var tvungen att ha på mig en sån där puffig bagarmössa, vilket fick mig att känna mig som om jag var med i en fransk film. Flott!
Agnes.

fyra fina saker

vintageklänning, Myrorna


Just nu känns det mesta bra. Vädret är underbart, Sara och jag ska spela imorgon och sommarlovet närmar sig( bara 14 ½ vanliga skoldagar kvar). Men framförallt: jag är klar med alla förbaskade nationella prov! De har tyngt ner mig under hela terminen och nu är det äntligen slut! Hurra!


sommarsnurr på det!


Agnes.

kom och se

Igår var Sara hemma hos mig. Vi satt ute på en filt i gräset och spelade och sjöng. Vi övar nämligen inför fredag, då vi ska spela på Ung-nt konserten på skandia teatern. Så är du i närheten av Norrköping klockan 22.25 på fredag, så kom gärna och titta.


Vi tänkte bjuda på mysjazz med gitarr och lite stämsång. Det blir nog alla tiders!

Agnes.

sömnadsprojektet

Det här är mitt nästa sömnadsprojket. Ett par vida 70-talsbyxor, närmare bestämt.Mönstret har jag hittat i en låda hemma hos farmor, bland hundra andra mönster från 50, 60, 70 och 80-talet.
Jag har tänkt mig dom i något mörkare/naturfärgat linnetyg, som är skönt att ha nu när solen lyser lite mer. Det blir nog fint som snus!


Agnes.

dagens vårteckenNär det är fullt av blommor i trädgården.
Agnes.

Esperanza Spalding


Min favoritsångerska (och basist) är Esperanza Spalding. Hon har en helt fantastisk stämma och gör underbar musik. Jag ska låta hennes musik tala för sig själv, lyssna här.


Agnes.

say nightynight and kiss me
Vintageklänning, loppiscykel och hemköpballonger


Agnes.

RSS 2.0