inspirationen


Bildkälla?


Jag har insett en sak idag. Inspiration är inget man kan tvinga fram. Det kan försvinna utan att man anar det och då är det lika bra att låta det va, för lika snabbt som det försvinner kommer det oftast tillbaka. I ungefär två veckor har jag känt mig oinspirerad och haft ett starkt behov av att bara få smälta in i mängden. Det är inget tillstånd jag föredrar och absolut inget jag planerar att stanna kvar vid, men ibland måste man bara få ha tider då man bara tar det lugnt och slutar anstränga sig.
Jag har ingen aning om hur länge detta kommer att vara. En vecka, två dagar. Kanske en hel månad. Men jag lovar er att när tiden känns rätt ska jag återvända till 100% till min kära blogg.
Tills dess hoppas jag att ni får det fint och jag önskar innerligt att det inte kommer behöva dröja länge innan vi hörs igen.

Pussar och kramar och hej och hopp!


Agnes.

tårtan


Min kompis Sara, ni vet hon som jag har en sångduo med, har inte bara förmågan att klä sig finast av alla, samt vara en av de härligaste personer jag känner, hon kan också skapa de mest fantastiska av tårtor! Så igår gav hon mig den finaste födelsedagstårtan som jag någonsin fått och tycker därför att den har en rättmätig plats här på bloggen. Moln, paraplyer och rosetter, det kan ju inte bli mer Agnesigt. Tack bästa Sara!
Här och här kan ni se två till fantastiska tårtor som hon har skapat.
Agnes.

önskelista


Imorgon är min tid som 15-åring förbi, och min tid som 16-åring tar sin början. De senast åren har jag inte alls varit så pepp på att fylla år. Den där speciella oh-jag-fyller-år-vad-mysigt-känslan har bara inte lyckats infinna sig. Men i år tycker jag faktiskt att det ska bli jättekul! Det pirrar nästan lite i magen när jag tänker på födelsedagsfrukost i sängen, skönsång (eller ja... sång i alla fall), presenter och tårta. Det ska bli så mysigt.
Hur som helst, här ovan kan ni se vad som står på min önskelista för i år.


Agnes.

lördagsbilder
Gårdagen var väldigt fin. Jag sprang omkring i pyjamas till klockan 17.00 och städade hela huset. När klockan slog sex kom mina finaste flickor hem till mig och vi hade lite Agnes-fyller-16-år-på-måndag-mys. Vi gjorde allt som man bör göra på tjejkvällar. Vi pratade, skrattade tills vi dog, körde anden i glaset (obligatoriskt), pratmakarna och åt tårta. Det var en riktigt fin lördag det.


Agnes.

fräsiga och lagom tantiga
Här är vad jag köpte igår på Hela Människan. Ett par fräsiga, lagom tantiga, läderskor för 20 pix. Nöjd är jag!


Agnes.

Hela Människan the movieIdag tog jag på mig halsduken och vandrade iväg till Hela Människan, så som jag nästan alltid gör på lördagar. Men så slog det mig! I snart fyra år (!!!) har jag tjatat om den här fenomenala second-handbutiken, men ni har ju faktiskt aldrig riktigt fått följa med. Så fram med kameran och på med film-funktionen och nu har ni här en film där ni får följa med mig på en av mina många Hela Människan visiter. Enjoy!


Agnes.

en utstyrsel & ett tips

vintagekofta, ärvd
kjol, omsydd second-handskapelse

Hej på er! Hoppas ni har haft en fin vecka och att ni har hoppat i många färgglada lövhögar. Att hoppa i lövhögar är mitt bästa "anti-höstdepp tips". Nu vet ni!
Har ni några bra tips på hur man överlever de allra mörkaste och kallaste av höstdagar?
Agnes.

lite från kulturnatten

Förra lördagen var det alltså Kulturnatten. Klockan två mötte jag upp några fina vänner på stan för att spendera dagen/kvällen/natten med dem. Emma var pepp!


Rebecka med!


Efter lite lunchande gick vi till Kulturskolan. Där fanns det blåsinstrument att pröva för den som ville.


Olle satsade på saxofonen.


Sedan gick vi runt på stan och tittade på lite av varje. På när Måns, Emil, David och Adam lirade trummor till exempel.


Fina Viktoria sjöng i Immanuelskyrkan


Grymt duktiga jazzpojkar spelade på Cresendo.

Sedan bestämde sig kamerabatteriet för ladda ur och så var det slut på fotograferandet. Hur som helst hade jag en väldigt fin Kulturnatt, med mycket skratt, musik och trams tillsammans med finaste vännerna.


Agnes.

tre låtar
Snart är det dags för klassens första konsert, och förutom att spela gitarr på låten "i could write a book" och kompa duktigaste Cecilia som ska köra Norah Jones "Don't know why", tänkte jag också sjunga något. Problemet är bara att jag inte kan bestämma mig vilken låt jag ska köra. Det står mellan följande:

Blame it on my youth
Nature boy
Fall in

Vad tycker ni?


Agnes.

den 1 oktober

vintagekofta, Hela Människan (second-hand)
kjol, H&M
skor, skopunkten
hårspänne, loppis

Idag är det inte bara jag som återvänt (till bloggen, det vill säga), utan även sommarvärmen har valt att återigen visa sig! Dagen har spenderats på bästa möjliga sätt, med en lång och lagom seg morgon och sedan fika i knäppingsborg med mamma i solskenet.
Jag beklagar det lilla blogg-uppehållet som har varit den senaste veckan, men jag tror verkligen jag behövde det. Det har varit väldigt mycket att göra på senaste tiden. Förhoppningsvis kommer jag kunna återgå till mina normala bloggrutiner denna vecka. Tack för att ni är så fina, trogna läsare, fast än att jag är en så tråkig bloggare. Puss på er.


Agnes.

RSS 2.0