kulturnatten

Bild från förrra årets kulturnatt.

Idag är det äntligen kulturnatten igen! Den finaste höstdagen av alla, när staden fylls av tusen olika kulturevenemang och man träffar fina människor var man än befinner sig. Själv ska jag inte spela något i år, men jag tycker det ska bli väldigt skönt att bara gå omkring och titta och lyssna på mina duktiga vänner, och bara ha trevligt. Hoppas ni får en lika fina dag som jag!


Agnes.

dagens höstutstyrsel

vintagekofta, ärvd
klänning, H&M

Såhär ser jag ut idag. Hoppas ni får en fin helg!


Agnes.

två ärvda

Att ärva fina kläder är något av det bästa jag vet. Under veckans gång har jag fått två nya medlemmar i min klänningsamling, tack vare att ngn annan växt ur/tröttnat på dem. Vardagslyx, tycker jag! Den här klänningen med fina rosor på, har jag ärvt av fina Klara. Gillar knapparna och den omlotta kjolen.
Den här fina klänningen fick jag idag av en vän till familjen. Den sitter som en smäck, och har den perfekta kragen och de perfekta holkärmarna. Den perfekta Agnesklänningen helt enkelt!


Agnes.

Ps. kom ihåg! Ds.

paraply och blåst

topp, urban outfitters
kjol, loppis (ursprungligen från Monki)
paraply, second-hand

Idag blåste man nästan bort.
Agnes.

Ps. Kom ihåg! Ds.

upendo

I lördags fixade som sagt mina fina vänner en välgörenhetsdag på Kulturhuset. På dagen var det loppis, där jag satt och sålde mina gamla saker. Här står Ida och överväger sina inköp.


Sara var där och förgyllde tilllvaron. Hon och jag spelade några låtar lite senare på dagen.


Loppis.


Ingrid och Frida kom dit och tittade bland loppisborden.


Soffhäng på bakgården.


Miriam och jag.


SnyggRebecka var en av alla duktiga som fixade allting.


Hjärtan och fina ord visade vägen in till UPENDO, som evenemanget kallades.


Sara och jag spelade lite på öppna scenen.


Rebecka stod också på loppisen och sålde sina grejer.


Majken och Sara.


Hej hopp!


Så kom Erik och Olle förbi och vi gick och hade en liten mini-picnic innan alla banden började spela på Kulturhuset.


Vi satt vid vattnet och hade det fint.


Så traskade vi tillbaka och gick in för att spendera kvällen med bra musik och fina vänner, och kameran fick stanna kvar i väskan. Det var en ruskigt fin dag det!


Agnes.

Ps. Fråga på! Ds.

helgen
Nog för att det är roligt att gå gymnasiet, men ack vad det tar på krafterna. Den här helgen har varit, bortsett från välgörenhetskvällen (bilder kommer) i lördags, en riktig "krypa-ihop-under-filt-och-titta-på-vänner-mysa" helg. Sådana helger behövs verkligen!


Agnes.

Ps. Vi kör ett tag till. Ds.

floral pants

topp, JC
kenzobyxor, ärvda

Det har varit en väldigt väldigt fin vecka, med landgång, insparksfest och klassmys. Igår hade mina fina vänner anordnat en välgörenhetsdag på Kulturhuset, med loppis (där jag stod och sålde mina gamla grejer), musik (jag och Sara spelade lite grann) och en massa fint häng med fina vänner. Pengarna dom fick in igår gick till Afrikas Horn. Alltså, vilken himla fin och bra grej att göra, jag är så glad och stolt över att känna så fina människor som gör så fina saker. Puss på er!


Agnes.

gitarren

Igår fick jag äntligen hem min gitarr, och då var jag ju såklart tvungen att ha en liten photo session! Är så himlans nöjd med mitt inköp, och jag tror att vi kommer ha jättekul ihop!

 
Agnes.

PS. Kom ihåg! Ds.

torsdag

linne  och byxor, sytt själv
skor, scorett

Torsdagar är riktiga tråkdagar, iallfall om man skäms bort med roliga musiklektioner alla andra dagar. Idag hade vi nämligen bara vanliga tråk och plugg ämnen. Men dagen började iallafall fint, med frulle i elevrummet som treorna fixade. Mums!


Agnes.

PS. glöm inte! Ds.

från nolla till etta

Nu är nollningen över och äntligen kan vi klassas som riktiga ettor! I måndags blev vi, efter några timmar av pinsamma uppdrag på stan (så som att leka får inne på ICA), döpta in i det Kristinianska samfundet (musikarnas samfund), vilket följdes av en trevlig middag till vår ära, med musik, mat och en hel massa skratt. Här följer lite bilder från nollningstiden, som jag lånat från Mirnas och Sofias facebook.


Peppade nollor!


I fredags spelade vi Kristiniansk eldboll (brännboll). Treorna vann med ungefär 200 poäng. Hm... undrar hur det gick till?


Jag, Ebba och Tua på middagen i måndags. Jag var rätt trött och frusen efter att ha fått en tunna kallvatten över mig, men väldigt glad ändå!


Underhållning på hög nivå under middagen! Sickna pojkar alltså.

Så igår var det insparksfest, vilket var det roligaste på länge! Dans, dans, skratt och lite mera dans får sammanfatta gårkvällen. Jag måste säga att jag är väldigt glad att vi har studiedag idag, annars hade jag nog somnat med aniktet i matteboken. Hihi.

Det har varit två toppenbra första gymnasieveckor, och bättre ska det bli!


Agnes.

ps. Fråga på! Ds.

promenaden

Idag var sommaren helt plötsligt tillbaka, med nästan 25 grader i solen. Så Klara och jag passade på att ta vara på den sista sommarvärmen, genom att ta en liten promenix.


Det senaste skvallret dikuterades på en solig gräsplätt.


Och den sista sommarglassen smaskade vi i oss också. Strawberry White ♥


Det var en fin sista sommarpromenad, med en fin Klara.


Agnes.

Ps. Är det något du undrar? Ds.

england's hits

Det blev inte direkt något storfyndande på dagens second-handrunda, men jag kunde iallafall inte motstå denna LPskiva med det snajsigaste fodralet. Vem vill inte ha en sådan kalaspingla till 60-talstjej hängandes på väggen? Sen kan jag inte påstå att 5 kronor får plånboken att börja gråta direkt.


Agnes.

Ps. Kom ihåg! Ds.

en traditionell lördag

kofta, Hela Människan second-hand
kjol, H&M

Idag är det lördag, vilket innebär en traditionsenlig visit på Hela Människan. Att jag ska dit med fina Rebecka, min nya klasskompis, gör ju inte saken sämre precis!


Agnes.

Ps. Fråga på! Ds.

från "fint"

klicka på bilderna för källlor.

Några bilder som lagts till i min "fint"-mapp på senaste tiden. En sån mapp är så himla bra att ha. Om det t ex är en tråkig mulen dag och man behöver piggas upp lite, så är det bara att gå in där och bläddra igenom alla bilder några gånger, så vipps känns det mesta lite finare.

Ps. glöm inte Ds.


Agnes.

frågestund

Solen lyser väldigt fint genom mitt fönster ikväll. Sådär som den bara kan när hösten snart är här.Dagarna på min nya skola är fina och väldigt långa, där av min bristande närvaro här på bloggen. Jag börjar tidigt på morgonen med vanliga lektioner, varvade med musiklektioner, vilket sedan följs av några timmars flamsande, övande, pluggande och spelande. Jag älskar't!

Hur som helst... på senaste tiden har det varit många som tjatat på mig att jag ska ha en frågestund här på bloggen. Det var ju ett tag sen sist, så jag tänkte att det låter väll bra. Nu när jag har fått några nya läsare, vilket är så himla roligt, så kanske det passar alldeles perfekt.

Så, från och med nu tills jag säger stopp så kör vi en frågestund! Fråga vad som helst. Kanske ni undrar var jag köpte just den där klänningen, eller något om min nya skola, eller kanske bara hur jag mår idag, fråga vad ni vill! Ni som ställt frågor innan, men inte fått svar får gärna ställa dom igen, så kan jag svara på dom ordentligt den här gången. Shoot!


Agnes.

RSS 2.0