ett söndagsvårtecken

När man hänger tvätten på tork ute i trädgården.


Agnes.

dagens utstyrsel

jeansjacka och klänning, ärvd
väska, second-hand
skor, vagabond
Såhär ser jag ut idag, denna första lediga dag efter en lång och jobbig vecka. Långhelgen ska spenderas med vänner, då både Sara och våren ska firas. Flott!
Agnes.

dagens vårtecken

När man äter frukost ute i solen.


Agnes.

terminslåtar

källa.

Om ca två veckor är det återigen dags för det såkallade terminsuppspelet. Dagen då alla på musiklinjen spelar upp på sitt första- och andrainstrument för att visa lite vad man lärt sig under terminens gång. På gitarr, som är mitt förstainstrument ska jag spela den här gamla jazzdängan. Dock är mitt val av låt till mitt sångframförande inte lika självklart. Det står mella dessa två alternativ:
♥ "Chim chim cheree" från Disneymusikalen Mary Poppins, men då tänkte jag köra Esperanza Spalding version.
♥ "Night in Tunisia" en riktig jazzstandard.
Vad tycker ni? Lyssna gärna på låtarna och säg vilken ni gillar bäst.
Agnes.

avslutningskandidat och brokadtyg

Igår gjorde jag några riktigt fina fynd på Erikshjälpen. Nämligen en vintageklänning, modellen och kvalitén att dömma så skulle jag säga att den är någon gång från 50-60talet, och en jättefin väska i blommigt brokadtyg. Alltihop för bara 85 kronor! Klänningen sitter som sydd för mig och misstänker starkt att den är en kandidat till den snart stundande sommaravslutningen. Vad tycker ni?
Agnes.

den 22 april

kofta, H&M
kjol, omsydd second-hand
skor, Vagabond
Hej små gullvivor!
Min vecka har varit helt förfärligt hektisk, med både nationella och vanliga prov på schemat. Så helgen har gått i lugnets tecken. Igår besökte jag och Ida Erikshjälpen, där jag fyndade ett par riktigt fina saker som ni får se sen, och drog sedan vidare in till stan för vårbalklännings-letande. Ja, den nionde maj är det vårbal, på fredag sjunger vi in våren i skolan och nästa tisdag är det första maj. Våren är verkligen här nu!
Agnes.

vårkappa och sommarklänning

kappa, gammal från H&M
klänning, sytt själv
skor, vagabond
Nu har vårkappan äntligen åkt fram ur gömmorna! Även mina många sommarklänningar börjar leta sig ut ur garderobens mörker. Jag älskar't!
Agnes.

påskbilder

Hej på er!
Som ni har märkt är det inte bara skolan jag har tagit lov ifrån under veckan, även bloggen har fått vila ett tag. Min påsk spenderades hemma med familj och lite släkt, väldigt lugnt och mysigt med mycket god mat och alldeles för mycket påskgodis. Annars har jag mest sovit ut och hängt med fint folk under lovet. Så man spenderar lov bäst tycker jag.
Agnes.

red & blue

klänning och solglasögon, H&M
cape, BikBok
skor, Vagabond
väska, Loppis
Äntligen lov och lite tid att ta igen sig. Påsken kommer att firas hemma med familj och lite släkt. Sedan har jag tänkt sy en del och hitta på lite äventyr med vänner. Hoppas ni får en fin påskhelg. Kram!
Agnes.

fem fynd

Som jag sa så låg fyndlyckan på en väldigt hög nivå igår och efter ett par timmar på NKPG style var jag hemma igen med fem stycken riktigt fina saker, nämligen en underbar klänning, en röd väska, ett par fräsiga klackskor, en välbehövd svart kjol och ett par fina örhängen. Den materiella lyckan är total! Klänningen är en hemsydd femtiotalare som sitter som en smäck. Misstänker att den, tillsammans med klackskorna som jag köpte för 70 kronor, kommer bli utstyrseln till vårbalen i maj. Väskan och den svarta kjolen köpte jag av min vän Frida som sålde sina gamla grejer där. Båda två var minst sagt välbehövda, väskan jag har nu har nämligen bara ett halvt handtag och någon duglig svart kjol äger jag inte. Så det blev en rejäl garderobs-update igår. En billig en också. Bara 300 kronor för hela kalaset. Ni kan ju tro att jag är nöjd!
Agnes.

nkpg style

Igår var det dags för årets upplaga av NKPG style, en jättestor marknad med massa fina saker, allt från vintageklänningar till lokala designers kollektioner såldes. Jag var så otroligt peppad!
Jag mötte upp Frida och var där just när det öppnade. Vad gör man inte för de finaste fynden liksom?
Där inne hittade vi Adam och Frida som sålde grejer.
Sjukt mycket fint! Ni kan ju förstå att jag trivdes där inne. Stort plus att det var i värmekyrkan, finare lokal får man ju leta efter!
Och nästan direkt sprang jag på denna 50talsdröm som passade mig helt perfekt. Plus att den hade finaste ryggen. Lycka! Vad jag köpte mer och lite roligare bilder på denna fina skapelse kommer sen.
Rebecka och Calle sålde också grejer.
Och fina Alva och hennes kompis.
Sedan blev det modevisning.
Väldigt svart och tråkig, men det var en rolig grej och väldigt proffsigt gjort.
Rebecka fyndade.
Linnea kom dit också.
Jag och mina fynd.
Sedan tackade jag NKPG style för denna gången och traskade hemåt igen. Kvällen spenderades sedan på kulturkammaren med trevligt funk-jam och sedan vidare mot hemmafest hos Robin, men då fick kameran stanna hemma. Det var den utmärkta lördagen det!
Agnes

RSS 2.0