seglarskola

bild.
 
Nu åker jag till landet för en veckas traditionsenlig seglarskola. Förutom att hålla ögonen på en bunt vilda ungar och segla optimistjolle så planerar jag en hel del bad, kortspel, cykeläventyr och myskvällar. Undertiden får bloggen vila lite, hoppas det går bra. Vi hörs igen i helgen, hoppas ni får en underbar vecka! Puss och kram.
 
Agnes.

gubbskor

 
Fick ett sånt fint par skor av Klara idag. Ett par riktiga gubbskor med de perfekta färgerna som hon hittat på myrorna, men aldrig använt. Så de fick jag ta över. Tack Klara!
 
 
 
 
Agnes.

färdigsytt

 
I måndags sydde jag klart min soldress. Högmidjade shorts, topp med små veck, avtagbart axelband och småblommigt. Jag känner mig som flickorna i det här inlägget. Hur bra som helst! 
 
 
 
 
 
 
Agnes.

skattkistan

 
Tänk, en enkel visit upp på våran smockfulla vind kan bara det leda till de finaste fynden. Här om dagen var jag där uppe och bland stolar, ishockeyspel och utklädningskläder hittade jag en låda full med gamla smycken som min mamma köpt och fått i sin ungdom. Som en skattkista. Den innehöll allt från bohemiska halsband från New York till 40talsörhängen från en gammal färgaffär. Jag skulle alltså vilja dra slutsaten att jag nu har smyckestillgångar för alla tänkbara tillfällen. Flott!
 
 
 
 
 
 
 
 
Agnes.

saker jag gillar just nu

 
70-talsmodebilder.
 
 
blommor i sommarfrisyrer.
 
 
Sommaräventyr.
 
Zooey Deschanel. Hennes hår. Hennes kläder. Hennes ögon.
 
Agnes.

i fredags

Min fredag började med fruktyoughurt, Start och en persika. Mums!
 
Och med blommor från trädgården.
 
Efter frulle och en simtur gjorde jag mig iordning för dagen. Lite smink åkte på.
 
Sedan kom Klara förbi och vi hade, som ni vet, en fabulös photoshoot med hennes nya klänning. Här rockar hon våran grind.
 
Sedan fixade jag lite i mitt rum. Det här är mina naggellack i en skål jag köpt på loppis.
 
Jag och mina två bröder, August och Oskar, för 16 år sedan.
 
Sommarfötter, redo för äventyr!
 
Vid sju åkte jag och Klara in till stan. Vi gick till Knäppingsborg där Rebecka och Joel spelade så fint.
 
 
Det bjöds på mycket jazz och sommarvisor. Det allra bästa alltså.
 
Julia och Klara.
 
På andra sidan av borden satt Karin, Emma, Miriam och några till och skyddade sig bäst de kunde från regnet som plötsligt öste ner.
 
Det var inte så torrt men ack så mysigt ändå. Rebecka och Joel var ju så himla duktiga!
 
Sedan gick vi till Munken in the park, en tvådagarsfestival som annordnas varje sommar i Norrköping, för att se Me and my army och Graveyard. Det var väldigt bra, trots regnet. Sedan försvann kameran ner i väskan och jag njöt av sommarkvällen med en massa fina vänner.
 
Agnes.

Klaras klänning

 
Förra veckan sydde jag klart Klaras klänning och igår kom hon hit för en liten photosession med hennes nya kreation. Hon har ju fyllt 18 stora år nu och detta blev min present till henne. Hon önskade sig den här klänningen, så det var den jag utgick ifrån när jag sydde den. Jag gillar att klänningen är så enkel men har små fina detaljer som gör den unik. Som t ex de små trekanterna på sidorna och de lagda vecken i kjolen. Hur som helst är jag väldigt nöjd! Vad tycker ni?
 
 
 
 
 
 
 
 
Agnes.
 
 

gårdagens fynd

 
Igår mötte jag upp Ida i Carl Johans park. Hon satt på en bänk under ett grönskande träd och såg ut att vara med i en film. Hur som, vi styrde stegen mot Myrorna och efter en tids idoget rotande och fyndletande sprang jag på denna underbara väska. Precis en sådan som jag alltid velat ha, och bara 75 kronor kostade den. Helt perfekt tänkte jag och gick till kassan och betalade. Så nu är jag en väska rikare. Plus att second-handväskor är den allra bästa typen av väskor!
Vi fortsatte in mot stan och där slog jag till på ett lilaglittrigt nagellack från H&M för 10 kronor. Det var gårdagens fina fynd det! 
 
 
 
 
 
Agnes.

flowers

 
Carrie, som driver bloggen "wishwishwish" inspirerar mig på många sätt och vis, inte minst genom hennes bedårande kläder och underbara foton. För ett par inlägg sedan bar hon ett så fint hårband på huvudet, att jag var tvungen att göra ett likadant. Några tygblommor, ett gammalt diadem och några droppar superlim senare hade jag mig ett snarlikt. Jag blev riktigt nöjd! Vad tycker ni?
 
 
 
 
 
 
Agnes.

soldressen

 
I snart en vecka har jag ockuperat matrummet och använt det som tillfällig syatljé. Symaskin, tyger, mönster, strykjärn, nålar och trådtussar ligger lite överallt, så det är lite svårt att äta där inne för tillfället. Men vad gör det när så mycket skapande pågår där? Förra veckan sydde jag klart Klaras 18årsklänning och jag har nu börjat pyssla med en klänning till mamma, samt att sy klart soldressen som ni ser på bliden ovan. Jag började på den förra sommaren, men fick aldrig tid till att göra den färdig. Men nu är den snart klar, bara några sista justeringar så är den snart redo för soliga strandbesök. Flott!
 
 
 
 
 
Agnes.

sommarkroppen

klänning, ärvd
väska och scarf, second-hand
skor, bianco
 
Jag har haft en alldeles förträfflig helg ute på Magnus gård tillsammans med ett gäng fina människor. Detta har inneburit konsert i nyöppnade Lokstallarna, midnattsbad under en lysande måne, dans till långt in på natten, alldeles för lite sömn, auktion i stora ladan (tänk "Auktionen i backhorva", ni kan ju förstå vad mysigt!), ännu mer bad, hästklappning och annat mysigt/galet/bra. Varenda liten vrå av min kropp är nu fylld med sommar.
 
 
 
 
Agnes.

RSS 2.0